Bors de legume cu sfecla coapta

de RuxyRux in Ciorbe, 18 Oct 2013 | 5825 vizualizari

 

O mare, mare bunatate, va garantez :)

 

INGREDIENTE

  • 3 morcovi
  • 1 radacina mare de patrunjel
  • 1 telina
  • 6 cartofi medii
  • 1 ceapa mare rosie
  • 3 sfecle rosii potrivite
  • 1 lingura de pasta de ardei gras si gogosar
  • 1 cutie de rosii pasate( 250 gr)( Cirio Polpa)
  • ulei vegetal( cateva linguri)
  • 2-3 l de apa
  • 1 kg bors proaspat
  • 300 gr smantana
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • leustean verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de legume cu sfecla coapta:

Se pun sfeclele la copt. Se lasa o ora. Se scot si se racesc.

Intr-o oala se pune uleiul vegetal si apoi se adauga legumele taiate sau date pe razatoare, cum dorim.

Se  calesc inabusit( pentru asta adaugam si  cateva linguri de apa) si cand se inmoaie punem apa si lasam sa fiarba bine. Eu am preparat borsul in oala Zepter. :)

Cand au fiert legumele adaugam pasta de ardei, rosiile si mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si dam oala deoparte.

Intr-un blender punem o cana de bors, sfecla taiata bucati, ouale si smantana si mixam bine.

Turnam totul in oala si o dam din nou pe foc mic. Adaugam si restul de bors, apoi potrivim gustul de sare si adaugam leusteanul. Stingem focul si punem capacul pentru zece minute sa se amestece aromele.

Serviti borsul cu iaurt sau smantana. 

E minunat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de legume cu sfecla coapta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de legume cu lapte bătut